”Työn ja perheen yhteensovittaminen pitää tehdä helpommaksi”

Veera Keränen, 31, on asunut koko aikuisikänsä Tampereella, lukuun ottamatta vaihto-opiskeluaikoja. Hän on kotoisin lähikulmilta, Ylöjärveltä. Nykyisin Keränen asuu perheineen Tesomalla.

Keränen opiskeli Tampereen ammattikorkeakoulussa rakennusmestariksi ja hän on työskennellyt mm. työnjohtajana.

Rakennusmestarin työssä parasta on sen monipuolisuus. Työtehtäviä voi olla työnjohdosta suunnitteluun ja projekteja infrahankkeista toimitilarakentamiseen. Minusta on myös motivoivaa oppia uutta ja kehittyä työssäni.

Keräsen päätös lähteä ehdolle kuntavaaleihin tuli tehtyä varsin myöhään, joten hän aloitti kampanjoinnin myöhemmin kuin moni muu.

Panostan vaalikoneiden vastauksiin, koska ne ovat itselleni aina ollut tärkein tapa tutustua ehdokkaisiin ja tehdä äänestyspäätös.

Syrjinnälle ja kiusaamiselle pitää olla nollatoleranssi

Keräsen vaaliteemoja ovat toisten kunnioittaminen, perhe ja työ sekä maahanmuutto.

On hyvä, että ihmisillä on erilaisia mielipiteitä, mutta toisia on kuunneltava ja käyttäydyttävä kunnioittavasti. Syrjinnälle ja kiusaamiselle pitää olla nollatoleranssi. Jokainen vauvasta vaariin haluaa tulla kuulluksi ja nähdyksi. Jo pieni lapsi oppii olevansa tärkeä, kun häntä kuunnellaan.

Keräsen mukaan nuorten, sairaiden ja syrjäytyneiden ääni pitää kuulua päätöksiä tehtäessä. Myös vanhusten toiveita asua omassa kodissaan tulee ymmärtää.

Työllisyysastetta pitää nostaa, elinikäistä oppimista on tuettava ja lisäopiskelun pitää sopia jokaiseen elämänvaiheeseen. Päivähoitopalveluita pitäisi kehittää niin, että ne tukevat vanhempien työssäkäyntiä.

Nopeat muutokset päivähoidossa pitäisi mahdollistaa erityisesti vanhempien työllistyessä, jäädessä työttömäksi tai ylitöihin.

Demareiden arvomaailma vastaa parhaiten omaani

Työn ja perheen yhteensovittaminen pitää tehdä helpommaksi esimerkiksi tarjoamalla lapsille edullisia harrastusmahdollisuuksia kodin lähellä.

Tampereellakin tarvitaan lisää osaajia.

Maahanmuuttajien olemassa olevia taitoja tulisi hyödyntää mm. tarjoamalla edullisia palveluita työ- ja opiskelutodistusten virallisten käännösten laatimiseksi.

Sujuva kielitaito on tärkeää ja siksi vaativan tason kielikursseja tulisi järjestää iltaisin tai viikonloppuisin, jotta työssäkäyvät voivat niihin osallistua.

Demareiden arvomaailma vastaa parhaiten omaani. Minulle tärkeitä arvoja ovat vapaus, tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus.

Keränen toivoo, että kuntalaiset kävisivät äänestämässä omien arvojensa mukaisesti ja itselleen tärkeiden asioiden vuoksi. Äänestyksen voi hoitaa ennakkoon, jolloin se hoituu usein nopeasti ja vaivattomasti.

Luonnonläheisyys on ehdottomasti Tesoman parhaita puolia

Demokratia toimii parhaiten, jos mahdollisimman moni äänioikeutetuista äänestäisi. Aina voi lähteä seuraavissa vaaleissa itse ehdolle, jos sopivan ehdokkaan löytäminen on työn ja tuskan takana.

Keränen pitää luonnossa liikkumisesta ja harrastaa mm. marjastusta ja sienestystä.

Lasten kanssa tulee koluttua niin lähimetsät kuin pohjoisen vaellusreititkin. Liikun päivittäin lähiluonnossa ja luonnonläheisyys on ehdottomasti Tesoman parhaita puolia, täällä on hyvä ja turvallista asua.

Hän muistuttaa, että Tampere on loistava opiskelukaupunki ja se kehittyy jatkuvasti.

Tällä hetkellä Keräsen perheessä on menossa mielenkiintoinen koe.

Luovuimme hiljattain perheemme autosta ja tämän vuoden aikana onkin tarkoitus testata kuinka hyvin polkupyörällä ja julkisilla pääsee liikkumaan ja harrastamaan Tampereen ympäristössä.

 

Teksti: Jyrki Liikka

Kuva: Jorma Keränen