SDP Tampereen kuntavaalistartti: ”Pidetään huolta Tampereesta, Tampere pitää huolta meistä!”

SDP Tampereen kuntavaalistartti pidettiin tänään. Etänä järjestetty tilaisuus nähtiin suorana SDP Tampereen Facebook-sivulla. Tilaisuuden avasi kunnallisjärjestön puheenjohtaja Jyrki Koskinen.

Koskisen mukaan kuntavaaliehdokaslista on erinomainen.

Ehdokkaat edustavat monipuolisesti kuntalaisia, työelämän ja arjen asiantuntemusta, mukana on myös kansanedustajia. Lisäksi maahanmuuttajataustaiset henkilöt on huomioitu, Koskinen sanoi.

Kuntavaaliohjelman pääteemoja on neljä: ”Enemmän työtä, lisää elinvoimaa”, ”Sivistystä läpi elämän, kulttuuria kaikkialle kaupunkiin”, ”Hyvinvoivat ihmiset tekevät Tampereen” ja ”Tulevaisuuden Tampere on hiilineutraali”.

SDP Tampere on asettanut kuntavaaleihin kolme tavoitetta.

Tavoitteena on voittaa vaalit, säilyttää pormestarin paikka ja tehdä 2000-luvun paras vaalitulos Tampereella, kiteytti Koskinen.

Tampereen talous on plussalla ja se olisi plussalla ilman koronaakin

Juontaja Kirsi-Kaisa Sinisalo keskusteli SDP:n pormestariehdokas Lauri Lyly kanssa kuntavaaliohjelman sisällöistä.

Kunta on tavallisen ihmisen paras henkivakuutus, Lyly sanoi aluksi.

Lyly kertoi myös, että Tampere on edelläkävijä, sillä Tampereelle tehtiin ensimmäisenä kapunkina Suomessa ilmastobudjetti. Tampere on päättänyt olla hiilineutraali 2030.

Merkittävää on, että Tampereen talous on plussalla ja se olisi plussalla ilman koronaakin.

– Taustalla on kolmen vuoden tasapainottamisohjelma. Myös Sanna Marinin hallituksen koronatuki oli merkittävä, Lyly sanoi.

Tämän kuun alussa alkanut työllisyyden kuntakokeilu antaa välineitä työllisyyden parantamiseen.

Seuraavan valtuustokauden isoja tavoitteita on, että työttömyys saadaan laskuun ja alas.

Tampere haluaa olla pitovoimainen, vetovoimainen ja tukivoimainen kaupunki

Lisäksi panostetaan ikäihmisten hoitoon ja koulujen ryhmäkoot pidetään ennallaan, vaikka oppilasmäärät kasvavat. Tampereella investoidaan kouluihin, lapsille ja nuorille halutaan kunnolliset oppimisympäristöt.

Lyly muistutti, että mielenterveyspalvelut kaipaavat lisää resursseja.

Monet hyvinvoinnin peruspalvelut tuovat arjen elämiseen tukea, kuten esimerkiksi kirjastot.

Paljon on kaupungissa myös toteutettu.

Ratikka on kohta valmis, pian käytössä ja jatkolinjat on määritelty. Areena nousee ja valmistuu. Viime vuonna valmistui myös 4000 asuntoa. Monipuolista ja kohtuuhintaista asumista on tarjolla ympäri kaupunkia.

Meneillään on myös kaksi suurta rakennushanketta, Sara Hildénin taidemuseon ja Tampereen taidemuseon uudisrakennukset.

Tampere haluaa olla pitovoimainen, vetovoimainen ja tukivoimainen kaupunki. Teen työtä sen eteen, että seuraavan valtuustokauden päätyttyä Tampere näyttää avoimelta ja kansainväliseltä ja jokaisesta ihmisestä pidetään huolta, lisäsi Lyly.

Politiikassa on kyse arvoista ja kyvystä hoitaa yhteisiä asioita

Pääministeri Sanna Marin piipahti paikalla videon välityksellä. Videotervehdyksessään Marin muistutti, että kunnissa päätetään sujuvan arjen asioista ja huolehditaan siitä, että palvelut toimivat.

Koronakriisi on entisestään korostanut kuntien roolia. Niissä pidetään huolta ihmisten terveydestä, turvallisuudesta ja alueiden elinvoimasta. Nyt on aika korjata sitä, mikä on rikki ja kehittää sitä, mistä kannattaa pitää kiinni, Marin sanoi.

Hän huomautti, että politiikassa on kyse arvoista ja kyvystä hoitaa yhteisiä asioita, joita edistetään parhaiten sopimalla, ei repien eikä rikkoen.

SDP:n ehdokkaat Tampereella ovatkin valmiita tekemään töitä kuntalaisten parhaaksi.

Tampere on rakas kotikaupunkini. Haluan olla tekemässä siitä entistäkin parempaa paikkaa asua, elää, opiskella ja tehdä työtä sekä yrittää. Näissä kuntavaaleissa meillä on yhteinen tehtävä: Pidetään huolta Tampereesta, Tampere pitää huolta meistä, sanoi Marin.

Tilaisuudessa esitettiin myös ehdokkaiden tervehdysvideoita.

Kuntavaalistartin tallenne on myöhemmin nähtävissä SDP Tampereen somekanavilla.

Teksti ja kuva: Jyrki Liikka