Lautakunnissa tapahtuu: Sara Hildénin taidemuseon johtokunnan kokous

Kokous pidettiin 15.12.2020 poikkeuksellisesti taidemuseon kahvilassa, jossa huolehdittiin riittävistä turvaväleistä.

Kuten tiedossa on, Sara Hildénin taidemuseo tarjoaa Sara Hildénin säätiön ja Tampereen kaupungin väliseen sopimukseen perustuvat taidemuseopalvelut, jotka koskevat säätiön omistaman suomalaisen ja kansainvälisen modernin taiteen kokoelman esilläpitoa ja hoitoa sekä vaihtuvien näyttelyiden järjestämistä kaupungin omistamassa ja ylläpitämässä Sara Hildénin taidemuseossa.

Sara Hildénin taidemuseoon onkin tulossa ensi vuonna jälleen hyvin kiinnostavia näyttelyitä.

Jos koronatilanne sallii, helmikuun alussa avautuu taidemaalari Kari Vehosalon (s. 1982) yksityisnäyttely. Kyseessä on koko museon kattava katsaus taiteilijan tähänastiseen tuotantoon.

Vehosalo kuvaa ihmistä ja pohtii teoksissaan yksilön ja sosiaalisen todellisuuden välisiä suhteita. Näyttelyn pääpaino on maalauksissa, mutta esillä on myös piirustuksia, veistoksia ja installaatioita.

Kesän 2021 näyttely Taiteen tiloja, tilojen taidetta perustuu Sara Hildénin säätiön kokoelmaan. Näyttelyn teokset ja niiden välinen vuoropuhelu kommentoivat erilaisia tilan näkemisen ja kokemisen tapoja. Esillä on myös kokoelman uushankintoja. Näyttelyä täydennetään teoslainoilla.

Syksyn kansainvälinen näyttely on taidemaalari Marcel Dzaman (s. 1974) yksityisnäyttely.

Dzama visualisoi teoksissaan lapsuuden fantasioita ja satujen maailmaa. Vaikutteet löytyvät kansanperinteestä, taidehistoriasta ja populaarikulttuurista.

Marcel Dzaman näyttely on sikäli merkittävä tapaus, että kyseessä on taiteilijan ensimmäinen museonäyttely Pohjoismaissa.

Uudisrakennuksen arkkitehtikilpailu päättyi joulukuun alussa. Arkkitehtikilpailu herätti hyvin laajaa kiinnostusta, joka kertoo mm. siitä, kuinka arvostettu toimija Sara Hildénin taidemuseo maailman museokentällä on.

Kilpailuun saapui 475 ehdotusta, joista saadaan lisätietoa tammikuun alkupuolella.

Koronarajoitusten vuoksi museo on suljettuna 10.1.2021 asti.

 

Jyrki Liikka, Sara Hildénin taidemuseon johtokunnan jäsen, varapuheenjohtaja

Kuva: Jyrki Liikka